Saltar a continguts

Fundació Privada Avismón-Catalunya

Navegació

Menú principal

A qui atenem

Imatge de complement
Donem resposta a la Soledat no volguda

La soledat no volguda és la percepció subjectiva de relacions socials no satisfactories o inexistents, la manca de recolzament social i la manca de participació social i cultural.

La soledat , tot i no ser una malaltia, pot tenir efectes perjudicials per la salud física, consequències en el funcionament cognitiu i salut mental.

La soledat no volguda, és una realitat complexa que socialment hem de fer front per prevenir-la i minimitzar-la

Avismón - Catalunya volem acompanyar a la gent gran en el seu procés vital d'envelliment i autocura, essent referent del bon tracte, proper i familiar, en especial atenció a les persones que pateixen soledat no volguda. 

Imatge de complement
La nostra Gent Gran

Es tracta d’un col·lectiu de persones grans format per homes i dones la majoria dels quals tenen aquest perfil:

Són senyors i senyores vidus/viudes, o bé solters/solteres, majors de 80 anys, que viuen amb una mínima pensió i en un pis de lloguer de renda antiga.

Ens demanen ajut perquè manifesten un fort sentiment de solitud i tenen una xarxa social molt dèbil, o bé no tenen família, o en tenen, però hi ha hagut algun trencament.

 A vegades, malgrat que hi ha una bona relació i la família compleix amb ells, per diferents circumstàncies vitals  no poden acompanyar el seu familiar tot el temps que necessitaria i per això demanen el suport d’un voluntari perquè el seu familiar gran no se senti tan sol,  i pugui mantenir els vincles amb el seu entorn social.

PRIORITZEM 

* EDAT:  persones majors de 65 anys. Es prioritza l’atenció de persones majors de 75 anys.

* CRITERIS ECONÒMICS:  persones amb baix poder adquisitiu.

* CRITERIS SOCIALS: Persones grans que viuen soles a casa seva, o bé acompanyades d’una altra persona en les mateixes condicions (parella, germans...) prioritzant l’atenció de persones amb poc suport familiar i/o social (amics, veïns, altres entitats).