Saltar a continguts

Fundació Privada Avismón-Catalunya

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

L'Equip tècnic

TREBALLADORA SOCIAL
Sandra Puerto Esparcia gestiosocial@avismon.org

Soc la Sandra, treballadora social de la Fundació AvisMón. Em vaig graduar a la Universitat de Barcelona l'any 2019 i després vaig fer un curs d'especialització de treball social en àmbits d'exclusió.  Des de sempre m'ha motivat moltíssim l'àmbit de les persones grans i tenia molt clar que m'hi volia dedicar; per a mi la meva feina és totalment vocacional.

Vaig començar treballant amb persones grans mentre estudiava. Treballava al Projecte "Àpats en companyia". Allà vaig tenir l'oportunitat de reafirmar el que volia en un futur. Vaig descobrir el que significava sentir soledat no volguda i la necessitat d'interacció entre persones lligada a la importància de reconnectar-se amb la societat.

Posteriorment, vaig acabar la carrera i vaig començar a treballar com a adjunta la direcció d'un centre residencial. Sempre estaré agraïda de la gran oportunitat que em van donar i de tot l'aprenentatge que va suposar treballar allà.

Després de dos anys i mig, AvisMón va tornar a la meva vida (jo coneixia molt bé l'entitat, ja que havia realitzat les pràctiques del Grau aquí). Per mi va ser impossible dir que no a aquesta oportunitat laboral quan van trucar-me. Treballar a AvisMón -i sobretot, dins del tercer sector- em suposa tenir un escenari que em permet lluitar contra les injustícies socials i poder reivindicar els drets de les persones grans.

Poder gestionar tota la part d'interacció i seguiment  amb el Voluntariat i formar part de tota la tasca comunitària realment és súper gratificant. Hi ha una cançó que diu "sols el poble salva al poble" i crec que s'identifica molt amb la meva manera d'entendre l'àmbit social i el voluntariat. Quan em pregunten que és el que més valoro en una feina, per a mi és molt important el fet de poder ser jo mateixa i exercir el treball social des de la meva perspectiva.

TÈCNICA ALIANCES I PROJECTES
Maite social@avismon.org

 

Soc Psicòloga i dissenyadora gràfica. La meva trajectòria professional s'ha desenvolupat principalment en els àmbits del disseny, sanitari i esportiu.

 

Crec fermament en la necessitat de dinamitzar el teixit social i crear xarxes solidàries mitjançant la mediació social i la sensibilització ciutadana en favor d'un món més just, igualitari, inclusiu i sostenible.

En conseqüència, oriento la creativitat a la innovació i transformació social per donar resposta a les necessitats detectades i reptes col·lectius a través de projectes d'acció social i comunitària, en benefici de les institucions i societats.

Des de la Fundació AvisMón, tinc el privilegi de contribuir a teixir vincles amb diferents agents socials i stakeholders compromesos amb les persones grans i amb la defensa i promoció de l'exercici efectiu dels seus drets.

TÈCNICA SUPORT
María Luisa Vizcaíno Fajardo administracio@avismon.org

Em dic Marisa. Soc tècnica de suport a AvisMón. Porto l'atenció telefònica i presencial, la gestió de socis i soc responsable dels tallers, entre altres tasques.

La meva trajectòria professional sempre ha estat en l'àmbit administratiu, encara que soc llicenciada en Belles Arts, especialitat en Disseny Gràfic. Haig de dir que a AvisMón he pogut desenvolupar aquesta tasca des del primer dia, fent díptics, cartells, flyers, targetes, memòria d'activitats, i tot el que fos necessari.

Fa 18 anys que estic a AvisMón, i és un plaer poder dir-ho perquè les companyes han estat molt importants, els/les voluntaris/ries també i, entranyables els usuaris/ries. Espero que l'esperit d'AvisMón sigui molt viu durant molts anys més.

NETEJA
Sonia de la Cruz Mendiola info@avismon.org

Em dic Sonia. He nascut a l'Equador i fa vint anys vaig recomençar el meu projecte de vida a Barcelona, amb la finalitat d'aconseguir un millor futur per a mi i la meva família.

Amb el transcurs del temps, per mitjà d'una amiga, vaig conèixer una voluntària de l'entitat: la senyora Pepita. Va ser llavors quan vaig començar a treballar, efectuant les tasques de neteja de la seu de la Fundació.


Durant aquest temps, he conegut persones encantadores: voluntàries, treballadores, patrones, etc. He viscut al costat d'aquestes experiències molt boniques d'aprenentatge i creixement humà i personal.


També he experimentat moments de tristesa, quan ha mort alguna persona usuària o col·laboradora; i especialment, la nostra fundadora, aquesta gran i estimada dona que va ser la senyora Montserrat Ferré. Són moltes les anècdotes que podria compartir durant aquestes dues dècades a AvisMón; però sobretot, em quedo amb els éssers humans extraordinaris que he tingut el plaer de conèixer.


En el futur, voldria continuar pertanyent a aquest equip meravellós, que funciona com a una gran família. Ens uneix sobretot, l'amor i la solidaritat per les persones grans que acompanyem. 

PSICÒLOGA
Susanna Garriga Balagué suportsocial@avismon.org
DIRECTORA
Aurora Padilla Martín direccio@avismon.org

Soc l'Aurora, directora d'Avismón.

La trajectòria que m'ha portat fins aquí va començar de joveneta, potser als volts dels 18 anys on es va despertar en mi una gran inquietud  envers el sector de l'atenció  a les persones amb diversitat funcional.

En aquells moments vam fundar, juntament amb un grup d'amics, un esplai especialitzat en aquest col·lectiu  a Santa Coloma de Gramenet (l'Albandis), que sens dubte  ens va abocar a tots a un camí de consciència i acció social del qual no ens hem deslliurat mai.

La resta del meu recorregut professional  ha estat  vinculat essencialment en l'àmbit de l'atenció directa i la gestió de recursos orientats a millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional en tots els seus cicles vitals.

Recentment (juny 2022)  he tingut l'oportunitat d'integrar-me dins de l'equip d'Avismón. Aquest nou repte professional m'il·lusiona profundament, ja que em dona l'oportunitat de contribuir en la lluita contra  la solitud no volguda de les persones grans i  en situació de vulnerabilitat, posant el meu granet de sorra a fer d'aquesta societat una societat més amable, acollidora, respectuosa,  responsable i humana.

La meva formació de base és una llicenciatura en psicologia, amb màster en gestió d'entitats sense ànim de lucre entre altres formacions complementàries.

Finalment, no puc deixar de fer menció al fet que soc mare de dues filles de les quals aprenc  molt dia rere dia.

TÈCNICA DE COMUNICACIÓ
Gretel Rafuls Trujillo comunicacio@avismon.org

Soc una apassionada del treball social des de l'àmbit de la comunicació i el voluntariat, amb 10 anys d'experiència en el sector. Emprenedora, voluntària i amant del treball col·laboratiu i la gestió de grups.

Capacitat de lideratge i polivalència en diferents àrees de la comunicació com a eina transversal: realització audiovisual, campanyes de mitjans, recerca, xarxes socials, etc. Gestora de projectes socioculturals, educatius i amb enfocament de gènere. Especialitzada en temàtiques de multiculturalitat, envelliment i mediació. Entrenada a optimitzar l'ús dels recursos en funció del procés de treball i resultats de l'equip.

En l'era de les xarxes amb pocs mitjans basta per a maximitzar l'impacte del nostre treball, però el vincle humà sempre ha d'ocupar el focus. Només cal tenir iniciativa i treballar intensament de manera col·laborativa i participativa.


El treball amb les persones grans és la meva gran passió i s'ha de continuar sensibilitzant a la societat per a generar una consciència crítica col·lectiva antiedadista i empoderadora de les persones grans. La família de la Fundació AvisMón és el millor lloc possible per a això.

 

Enllaç: Perfil LinkedIn  
Imatge de complement
TÈCNICA SUPORT
Olga Pazo Campos info@avismon.org

Vaig començar el meu camí a Avismón l'any 2000, plena d'il·lusió i amb ganes d'aprendre, en un món (el de les persones grans), desconegut fins aquell moment per mi; ja que els meus estudis i la meva experiència laboral fins aquell moment era amb criatures. El temps ha fet que la meva experiència en aquest camp hagi crescut. 

 

De mica en mica he anat fent tasques diverses, sempre dedicada a l'atenció telefònica i personal, tasques administratives, tots els serveis que oferim a les persones que atenem (perruqueria, fisioteràpia, podologia, suport psicològic,  lots d'aliments, petits arranjaments de la llar, etc.), també suport comptable i per a no estendre'm gaire, una tot terreny (dintre dels meus coneixements). I el que em queda per aprendre!!!
 
COORDINADORA TARRAGONA
Laura Llopart Garriga tarragona@avismon.org

Soc treballadora social per vocació. Em vaig graduar a la Universitat Rovira i Virgili l'any 2017 i posteriorment vaig realitzar un màster en Gestió i Direcció de Recursos Humans a la Universitat Oberta de Catalunya.

Sempre he cregut en l'ajut entre persones i des d'aquest pensament desenvolupo la meva feina. La meva trajectòria professional va molt lligada a les persones grans. Abans d'arribar a la Fundació AvisMón vaig desenvolupar tasques de coordinació en un Servei d'Ajuda a Domicili i de Direcció en un Centre de Dia.

Quan em va sorgir l'oportunitat de treballar a AvisMón no m'ho vaig pensar dos cops. Volia fer un canvi de paradigma professional i endinsar-me dins del Tercer Sector. La Fundació AvisMón reunia tots els requisits indispensables per mi a l'hora de triar una feina: un equip consolidat, un pla d'expansió i sobretot, un projecte en el qual creure i centralitzat en l'atenció a les persones usuàries i voluntàries que conformen l'esperit d'AvisMón.

Puc dir amb molt orgull que pertanyo a aquesta gran família que dia a dia intenta fer més fàcil la vida de les persones grans que pateixen situacions de solitud al seu domicili.

Veure créixer la Fundació i engegar nous projectes resulta molt trepidant i em motiva a seguir creant noves estratègies pels usuaris i voluntaris. Sobretot, en cap moment he deixat d'aprendre noves coses a través de les meves companyes, que són un pou de coneixement i saber fer al voltant de la solitud, l'exclusió social i les persones grans que requereixen ajut.

RESPONSABLE ÀREA SOCIAL I VOLUNTARIAT
Ester Pascual Acosta voluntariat@avismon.org

Soc Treballadora social de formació. Des de molt jove em vaig especialitzar en l'àmbit de les persones grans, exercint com a treballadora social i directora en residències i en empreses de suport a domicili i centres de dia.

A nivell de voluntariat havia efectuat activitats com a directora de Casals i Centres d'Esplai, així com col·laboracions, desenvolupant projectes de cooperació a l'Índia i de suport a domicili.
 
He fet estudis en l'acompanyament al dol i la mort, que em van conduir a treballar com a terapeuta, i en l'àmbit de Dependència. També he treballat com a formadora per a professionals de residències, sociosanitaris i treballadores a domicili.

Porto 16 anys amb AvisMón - Catalunya, etapa on he pogut aprendre i gaudir d'un treball que m'ha omplert moltíssim. Sempre he dit a tothom que és la feina de la meva vida, perquè reuneix les dues motivacions principals per a mi: les persones grans i el voluntariat.
 
Com deia la poetessa Gioconda Belli: "La solidaritat és la tendresa dels pobles".

 

TREBALLADORA SOCIAL
Maria Àngels Frechilla Vallés areasocial@avismon.org

La meva vocació i camí en l'àmbit social va començar quan era jove estudiant el Mòdul de Grau Superior d'Integració Social i tenint les meves primeres experiències laborals amb infants, adolescents i persones amb diversitat funcional.

Posteriorment, vaig estudiar la Diplomatura en Educació Social realitzant les pràctiques a Serveis Socials d'Atenció Primària; va ser aleshores on em vaig començar a especialitzar en l'àmbit de les persones grans en diferents centres residencials.

Més endavant, i per tal de completar els estudis universitaris, em vaig animar a fer el Grau de Treball Social donant-me la possibilitat de conèixer la Fundació AvisMón com estudiant en pràctiques. Finalitzada la meva etapa a la universitat vaig exercir inicialment com a treballadora social en un centre residencial en places de Servei d'Acolliment i d'Urgències a la Vellesa (SAUV) i després al Servei d'Atenció a Domicili (SAD).

A l'entitat vaig començar a treballar l'any 2017, tot i que en la meva etapa com estudiant en pràctiques (finals del 2013-principis de 2014) ja somiava en poder-me quedar com a treballadora per la bona acollida que em va donar l'equip humà de la Fundació i pel gran aprenentatge que vaig adquirir.

Actualment, sóc tècnica dels districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí a Barcelona i de la zona de Sant Adrià de Besòs. També col·laboro amb el Projecte Radars de l'Ajuntament de Barcelona i sóc tutora d'alumnat d'Educació Social de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Pere Tarrés.

EQUIP TÈCNIC

 

NOM ESTUDIS FUNCIÓ @
ACOMPANYAMENT I SUPORT EMOCIONAL
ESTER PASCUAL ACOSTA Treball Social  Responsable Àrea Social i Voluntariat voluntariat@avismon.org
Mª ÀNGELS FRECHILLA VALLÉS Treball Social - Educació Social   areasocial@avismon.org
SUSANNA GARRIGA BALAGUÉ Psicòloga   suportsocial@avismon.org
SANDRA PUERTO ESPARCIA Treball Social   gestiosocial@avismon.org
LAURA LLOPART GARRIGA Treball Social Coordinadora Tarragona tarragona@avismon.org
COMUNICACIÓ,SENSIBILITZACIO SOCIAL, AJUTS I SUBVENCIONS
MARIA TERESA Psicòloga Aliances i Projectes social@avismon.org
GRETEL RAFULS TRUJILLO Comunicadora social Comunicació comunicacio@avismon.org
PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA
Mª LUISA VIZCAINO FAJARDO Tècnica Suport   administracio@avismon.org
SUPORT PERMANÈNCIA A LA LLAR
OLGA PAZO CAMPOS Tècnica Suport   info@avismon.org
SONIA DE LA CRUZ MENDIOLA Neteja   info@avismon.org